Mobirise Web Site Generator

Optimizacija spletne trgovine

SEO (search engine optimization) ali po slovensko optimizacija spletnih strani, je postopek s katerim se spletni strani poboljša pozicije v iskalnikih (Google, Najdi.si, Yahoo, Bing,…). V Sloveniji več kot 90% ljudi uporablja iskalnik Google.

Zato naslednji korak pri vzpostavitvi spletno prodane strani predstavlja optimizacija. Deli se na dva dela on-site in off-site. Optimizacija spletnih strani je torej zahteven postopek sestavljen iz dveh delov. Prvi del optimizacije je sprememba vsebine, URL-jev, naslovov, opisov ... ("on-site" SEO), drugi del pa poteka izven okvira spletne strani ("off-site" SEO). Oboje pa je nujno potrebno če želimo, da bomo prodajno uspešni.

V kolikor se na posamezne ključne besede spletna stran ne pojavi na prvi strani brskalnika je malo možnosti, da bomo dosegli promet na straneh. Z optimizacijo dosegamo po naravni poti čim višje pozicije na prvi strani iskalnika. Strokovno mnenje velja, da z rednim in strokovnim delom dosežemo želene rezultate v pol leta, učinki pa se poznajo na dolgi rok.

Google redno z svojimi tako imenovanimi pajki preverja vsa dogajanja na naši spletni strani in če niso v skladu z njegovimi zahtevami (algoritmi), nas tudi kaznuje, z nižjim vrednotenjem. Zato je optimizacija zelo pomemben postopek, ki zahteva visoko znanje poznavanja njegovih zahtev.

NAZAJ NA DOMAČO STRAN